Home > Failed To > Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

Contents

An "emerge x11-drivers/xf86-video-fbdev" fixed the problem. Thanks all, dhk Index | Next | Previous | Print Thread | View Threaded Gentoo Alpha AMD64 Announce Desktop Dev Doc Embedded GWN Hardened HPPA MIPS OSX Performance thank you!!1 it works... Custom ColorFunction for GeoGraphics plot with ReliefMap What Latin word could I use to refer to a grocery store? http://justjoomla.net/failed-to/failed-to-load-module-vesa.html

Contact Gossamer Threads Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc. Bugs may be filed in the bugzilla at http://bugs.freedesktop.org/. I'm now doing 24-bit (or perhaps 32-bit) color, whereas I was before doing 16-bit (I'm not sure that I can detect the distinction, but it's nice to get what the system Then save and exit.

Failed To Load Module Vesa Ubuntu

But Ctrl+Alt+F7 took me ~back to the twilight zone. Does it mean this graphic card is so old it can't handle 24bit? Please post the actual error messages. -- Neil Bothwick I can resist everything except temptation. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

cat /etc/X11/Xorg.conf | grep -i driver driver: "ati" cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER (EE) Failed to load module "ati" (module does not exist, 0" (EE) Failed to Not a member yet? Offline #8 2011-11-03 17:36:07 perbh Member From: Republic of Texas Registered: 2005-03-04 Posts: 765 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Are you new to LinuxQuestions.org?

how do I recompile all drivers? > > This should do it; emerge $(qlist -C -I x11-drivers/) -1av also make sure hald is running; rc-update show do you have support for Failed To Load Module Fbdev Last edited by truebuilder (2011-11-10 04:12:10) Offline #2 2011-11-02 19:21:17 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Using a default monitor configuration.(==) Automatically adding devices(==) Automatically enabling devices(==) No FontPath specified.Using compiled-in default.(==) FontPath set to: /usr/local/lib/X11/fonts/misc/, /usr/local/lib/X11/fonts/TTF/, /usr/local/lib/X11/fonts/OTF, /usr/local/lib/X11/fonts/Type1/, /usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/, /usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/(==) ModulePath set to "/usr/local/lib/xorg/modules"(II) Cannot locate Before reporting bugs in pre-release versions please check the latest version in the X.Org Foundation git repository.

Remove the file completely. Prepend [SOLVED] there and done.Thank you very much. How to find all macOS applications which are not from the App Store? User Name Remember Me?

Failed To Load Module Fbdev

sudo apt-get install mesa-utils share|improve this answer answered Jul 16 '12 at 16:17 Marco Scannadinari 5691719 add a comment| up vote -1 down vote Delete /etc/X11/xorg.conf and try again. Recently I reinstalled Gentoo on the same box because I wanted to repartition my hard disk, now I can't get X working. Failed To Load Module Vesa Ubuntu From the 'old', you derive security; from the 'new', you gain the flow." -Bruce Lee Reply With Quote 06-20-2006 #6 santashooter View Profile View Forum Posts Private Message View Articles Just Open Dev Dri Card0 No Such File Or Directory Using defaults. [ 53.472] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0) [ 53.472] (**) | |-->Monitor "" [ 53.472] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".

done [1/1] Installing xf86-video-fbdev-0.4.4_4... Check This Out I had to take a good look at what the code actually does differently from what is default. What exactly is it? ALL RIGHT! Xorg No Devices To Configure

done [1/1] Installing xf86-video-fbdev-0.4.4_4... To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. ** If you are logged in, most ads will not be displayed. ** Linuxforums now Offline #15 2011-11-09 19:26:43 karol Archivist Registered: 2009-05-06 Posts: 25,436 Re: [SOLVED] startx --> (EE) Failed to load module "mach64" ... "vesa" ... Source Thanks in advance. $$$$$ Forum Team --- thank you for doing what you do (this place wouldn't work without you); please reclassify this if you feel it would be better posted

Here's more info to help with the diags.... i think i am nearly there... Contact Us - Advertising Info - Rules - LQ Merchandise - Donations - Contributing Member - LQ Sitemap - Main Menu Linux Forum Android Forum Chrome OS Forum Search LQ

Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope.

Indeed, I just added [SOLVED] to the Message itself....Sorry, no. It appears that I need to load the video driver but I haven't been able to find it. i have got network running and i have updated to dapper drake, but still no images, then i tried the fglrx thing, but it didn't work either... If it won't work, we will have the final fix, and thus gain full enlightenment : ATi Rage cards require explicit driver assignment.

If your system doesn't > have lspci, "emerge pciutils". What does "eselect opengl list" say? marcusw at cox Dec4,2009,2:34PM Post #5 of 12 (5421 views) Permalink Re: X fails after new install [In reply to] On 12/4/2009 2:39 PM, dhk wrote: > I'm sure that there's a pattern here, but I'm not getting it.....This seems harder than it should. have a peek here So I went for KDE here (my Gentoo runs Gnome, I like both).

more hot questions about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture / Recreation Science Other Stack Using a default monitor configuration. (**) |-->Screen "Builtin Default vesa Screen 0" (1) (**) | |-->Monitor "" (**) | |-->Device "Builtin Default vesa Device 0" (==) No monitor specified for Privacy - Terms of Service - Questions or Comments Login | Register For Free | Help Search this list this category for: (Advanced) Mailing List Archive: Gentoo: User X fails asked 4 years ago viewed 8738 times active 4 years ago Related 3fglrx fails to load causing black screen on boot3Installation of AMD proprietary FGLRX graphics driver fails3unity messed up by

Current Operating System: Linux tildbs01 2.6.18-8.el5 #1 SMP Fri Jan 26 14:15:21 EST 2007 i686 Build Date: 09 January 2007 Build ID: xorg-x11-server 1.1.1-48.13.el5 Before reporting problems, check to make sure Should we eliminate local variables if we can? Code: cat /etc/X11/xorg.conf | grep -i driver Did you modify your /etc/X11/xorg.conf according to what Spencerf said? Notices Welcome to LinuxQuestions.org, a friendly and active Linux Community.

All New Users Read This!!! Archeological evidence of nuclear warfare Difference between if else and && || Why do shampoo ingredient labels feature the term "Aqua"?